برندینگ کسب و کار
اینطور تخمین زده شده که در حال حاضر ۳۰۰ میلیون کمپانی توی دنیا وجود داره. این یعنی ۳۰۰ میلیون برند! بعضی از این برندها به بزرگی اپل و کوکاکولا هستن و بقیه ممکنه کوچکتر از یه کسب و کار یه نفره باشن.
.
.
با وجود این همه برند در دنیا، ساختن و پیدا کردن یک نام منحصر به فرد داره سخت تر میشه. پس چطور میتونین یه اسم عالی برای برندتون بسازین؟
.
.
چطور میشه توی بازی نام گذاری شرکت کرد و برنده شد؟ شما باید این کار رو در سه مرحله انجام بدین،
.
.
اول انتخاب کنین چه نوع نامی رو برای برندتون میخواین؟
.
۷ گروه مختلف برای نام گذاری وجود داره و تقریبا تمام برندها در دنیا توی یکی از این ۷ گروه قرار میگیرن…برندهایی با نام های شناخته شده مثل دیزنی که تجسمی از رویاها و اعتقادات موسسشون هستن… اگه شما احساس تنبلی میکنین یا اینکه انسان خودپسندی هستین این اسم ها برای شما مناسبن.
.
.
آدیداس برند خاص تریه و از اسم آدی دسلر گرفته شده، موسس کمپانی و تسلا توسط نیکلاس تسلا ساخته نشده، اون در سال ۱۹۴۳ درگذشت اما این نام ادای احترامیه به خدمات تسلا در زمینه مهندسی برق نام گذاری بر اساس توصیفی از دستاوردها مثل امریکن ایرلاینز و هوم دیپات که دقیقا به شما میگن کمپانی چه کاری انجام میده اما این اسم ها فقط عبارات دهن پرکن هستن و پذیرفتن و مراقبت از اون ها کار سختیه.
.
.
.
سرواژه هایی مثل جی ای و بی پی نسخه کوتاه شده این نام های توصیفی هستن بعضی از سرواژه ها هدفمند تر هستن کنتاکی فراید چیکن که تبدیل شده به کی اف سی چون مرغ سوخاری خیلی سالم به نظر نمیاد. و بانک هنگ کنگ و شانگهای که نامش رو به اچ اس بی سی تغییر داد
تا به بانک کمک بشه در سطح جهانی توسعه پیدا کنه اسم های واقعی مثل اوبر و اسلک که از دیکشنری بیرون کشیده شدن و نشان دهنده
ویژگی ها و مزایا هستن.
.
.
.
اوبر دقیقا به معنی یک نمونه عالی و برجسته است پس برای یه کمپانی با اهدافی بزرگ، وسیع و جسورانه، فراتر از خدمات مسافربری به خوبی کار میکنه. حالا ممکنه اسم های واقعی ایده خوبی به نظر برسن اما در دنیایی با ۳۰۰ میلیون کمپانی پیدا کردن همچین اسم هایی داره سخت تر میشه.
.
.
.
چطور؟ خیلی سخته که کلمات حقیقی رو که باقی موندن توی دیکشنری پیدا کرد. کلمات ترکیبی مثل فیسبوک و ری بن از چسبوندن دوتا کلمه به هم ایجاد شدن. این اسامی یه جورایی یه تیر و دو نشونن و خیلی به یادماندنی هستن. چون پیدا کردن کلمات حقیقی خیلی سخته، کمپانی هایی مثل کلینکس و پینترست، عنوان برندشون رو با تغییر دادن، اضافه یا کم کردن حروف برای تاثیرگذاری بیشتر ….
.
.
.
کشف اسم های جدید میتونه خیلی منحصر به فرد باشه اما اگه توی این کار دقت نکنین کلمات میتونن مثل اسم داروهای شیمیایی یا بدتر مثل اسم اون کاناپه شرکت آیکیا از آب دربیان!
.
.
اسامی که تداعی کننده موضوعی هستن درواقع با تصویر سازی به برند معنی میدن. مثلا آمازون که بزرگترین رودخانه جهان در آمریکای جنوبیه بنابراین تبدیل میشه به بزرگترین مجموعه ارائه دهنده کتاب، لباس، محتوا و غیره در دنیا ….سیریوس پرنورترین ستاره جهانه پس تبدیل میشه به کانال های رادیویی که شما میتونین توش به بزرگترین ستاره های موسیقی و سرگرمی گوش کنین و رد بول که یه نوشیدنی رو به گاو مرتبط کرده، درواقع داره روی ویژگی هایی مثل قدرت و اعتماد به نفس مانور میده.
.
.
.
بعضی از برندها از زبان های غیر انگلیسی گرفته شدن مثل سامسونگ که به معنی سه ستاره در زبان کره ایه، لگو که به زبان دانمارکی یعنی خوب بازی کن ….زپوس که از کلمه اسپانیایی ساپاتوس به معنی کفش میاد و هولو، شرط میبندم نمیدونین که هولو در واقع از یه ضرب المثل چینی گرفته شده. هولو یه جسم کرویه که برای نگه داری چیزهای با ارزش ازش استفاده میشه.
.
.
.
در نهایت هفتمین نوع اسامی انتزاعی هستن عناوینی مثل رولکس و کداک این اسامی اصلا معنی خاصی ندارن اما در عوض به قدرتی که در صوت و آوای اون ها وجود داره تکیه میشه تا یه برند قوی شکل بگیره. خب پس زمانی که به نتیجه رسیدین از چه نوع اسمی میخواین استفاده کنین باید
تصمیم بگیرین میخواین اون اسم بیان کننده و نشان دهنده چه موضوعی باشه. وسوسه انگیزه که اسمی بسازین که معرفی کننده فردی باشه که اون رو ایجاد کرده یا نشون دهنده اینکه شما چه کار میکنین و یا کجا کار میکنین اما بهترین برند ها چیزی رو توضیح نمیدن بلکه نشون دهنده یه ایده بزرگ هستن!
.
ایده هایی که از نظر حسی جذابیت دارن نایکی نماد برنده بودنه، گو پروز نماد قهرمانیه، اپل نماد سادگی و کاراییه و گوگل از اون عبارت ریاضی گرفته شده یه دونه یک وصدتا صفر به دنبالش این عدد خیلی بزرگ رویای اصلی و بزرگ کمپانی رو به تصویر میکشه که میخواد اطلاعات رو در سطح دنیا مدیریت کنه پس همینطور که به برند جدیدتون فکر میکنین دقت کنین و از خودتون بپرسین ایده بزرگ من چیه؟
.
.
.قدم سوم اینه که چک کنین اون اسم قبلا استفاده نشده باشه. ممکنه لازم باشه صدها عنوان بسازین شایدم هزارها تا بتونین اونی رو پیدا کنین که هنوز قابل استفادس و البته فراموش نکنین که چک کنین اون اسم توی زبان ها یا کشورهای دیگه هیچ معنی منفی نداشته باشه.
.
.
.
آخرین چیزی که میخواین اینه که یه اسم خجالت آور داشته باشین مثل اون برند سوئدی برای دستمال توالت….در آخر چند کلمه ای درباره آلفابت کمپانی مادر گوگل که الان یکی از با ارزشترین کمپانی های دنیاس، در مورد استراتژی های کسب و کارش خیلی صحبت شده و نوشته شده اما من میخوام چند کلمه در مورد اسمش صحبت کنم. آیا آلفابت اسم خوبیه؟
.
.
.
حتما همینطوره. اولا این اسم نشون دهنده یه ایده است همونطور که همه میدونیم الفبا، دسته ای از حروفه که پایه و اساس تمام زبان ها و مکالماته. دوم اینکه این اسم ارتباط جالبی با کمپانی های زیر مجموعه شرکت برقرار میکنه، جی برای گوگل، سی برای کلیکو و ان برای نست، ایکس و غیره
.
.
.
سوم اینکه این اسم سرمایه گذارهای وال استریت رو ترغیب میکنه سهامش رو بخرن. با این کار شما بقیه کارهاتون رو تحت تاثیر قرار میده و در آخر اینکه این اسم یه کلمه واقعی توی دیکشنریه که پیدا کردنش این روزها خیلی سخته این اسم فقط یه اشکال کوچیک داشت. کمپانی خودروسازی
بی ام دبلیو مالک آدرس اینترنتی آلفابت دات کام بود اما میدونین چیه؟ فقط دات کام نیست که این روزها ارزش داره.
.
.
.
حالا که با سرچ گوگل میتونیم همه چیز رو پیدا کنیم و با شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن های تلفن های هوشمند با برندهای مختلف ارتباط برقرار کنیم پس کمپانی آلفابت آدرس آلفابت دات کام رو فراموش کرد و در عوض یه آدرس کوتاه تر و منحصر به فرد تر پیدا کرد
abc.xyz